Een goede boekhouder kiezen

Een goede boekhouder is uiteraard meer dan iemand die goed is met cijfers. Hoe groot of klein je zaak ook, je boekhouder is van cruciaal belang. Deze beheert immers in meer of mindere mate de financiën van je bedrijf. Welke kwaliteiten moet deze hebben? Hoe vind je een boekhouder die past bij je onderneming? En hoeveel betaal je voor deze diensten?
Lees meer

Praktische tips voor keuze CRM-systeem

Je CRM-systeem is om je bedrijfsprocessen te stroomlijnen. Het mag dus niet het zoveelste onderdeel van een verzameling werksystemen zijn. Kortom, een goed CRM-systeem is onmisbaar voor elk groeiend bedrijf.
Lees meer

Hoe kan ik me voorbereiden op sociale inspectie?

Veel ondernemers krijgen klamme handen bij een bezoek van een inspectiedienst. Of het nu een aangekondigde controle is of een onverwacht bezoek, zo een inspectieronde brengt flink wat stress met zich mee. En ja, net zoals je medewerkers ben jij als werkgever verplicht om mee te werken. Je mag niet liegen maar wel zwijgen.
Lees meer

De vuistregels van e-mailetiquette

In onze dagelijkse omgang met anderen gelden een aantal beleefdheidsregels om het voor iedereen aangenaam te houden. Op het internet is dat niet anders. E-mail is niet meer weg te denken uit onze dagelijkse communicatie, zowel privé als op het werk. Maar hoe zit dat nu met die fijnere kneepjes?
Lees meer

Stappenplan voor een efficiënt debiteurenbeheer

Als ondernemer is het ongetwijfeld je focus om zo veel mogelijk mensen te helpen. M.a.w. hard werken en hopen dat er voldoende centen op jouw rekening staan. Het saldo van je rekening in de gaten houden is alvast een goede gewoonte. Maar hoe ga je best om met je wanbetalers?
Lees meer

Bewaartermijn documenten onderneming

Ondernemingsdocumenten moeten gedurende langere tijd bewaard worden. Er bestaan echter verschillende bewaarperiodes voor verschillende soorten documenten, opgelegd vanuit verschillende rechtsgebieden.
Lees meer