Hoe kan ik me voorbereiden op sociale inspectie?

Veel ondernemers krijgen klamme handen bij een bezoek van een inspectiedienst. Of het nu een aangekondigde controle is of een onverwacht bezoek, zo een inspectieronde brengt flink wat stress met zich mee. En ja, net zoals je medewerkers ben jij als werkgever verplicht om mee te werken. Je mag niet liegen maar wel zwijgen.
Read More

De vuistregels van e-mailetiquette

In onze dagelijkse omgang met anderen gelden een aantal beleefdheidsregels om het voor iedereen aangenaam te houden. Op het internet is dat niet anders. E-mail is niet meer weg te denken uit onze dagelijkse communicatie, zowel privé als op het werk. Maar hoe zit dat nu met die fijnere kneepjes?
Read More

Stappenplan voor een efficiënt debiteurenbeheer

Als ondernemer is het ongetwijfeld je focus om zo veel mogelijk mensen te helpen. M.a.w. hard werken en hopen dat er voldoende centen op jouw rekening staan. Het saldo van je rekening in de gaten houden is alvast een goede gewoonte. Maar hoe ga je best om met je wanbetalers?
Read More

Bewaartermijn documenten onderneming

Ondernemingsdocumenten moeten gedurende langere tijd bewaard worden. Er bestaan echter verschillende bewaarperiodes voor verschillende soorten documenten, opgelegd vanuit verschillende rechtsgebieden.
Read More

Kostenbesparend printen

De meeste mensen beschikken noodzakelijkerwijs over een printer. Vaak swingt de kostprijs van het verbruik de pan uit. Toners voor een laserprinter of de cartridges voor een inkjetprinter kosten handenvol geld.
Read More